A dugulásokról


duguláselhárítás Budapest

Duguláselhárítás Budapest – A duguláselhárítás a dugulások megszüntetése a szennyvíz vezetékekben, egy a vízvezeték-szerelő, (pontosabban vízvezeték- és vízkészülék-szerelő) feladatkörébe eső megelőző, karbantartó és tisztító tevékenység. A feladatok egy része házilag is megoldható, de szakember segítségére is szükség lehet a duguláselhárítási munkák elvégzéséhez.

A leggyakoribb dugulások egyike a mosogató lefolyócsövében keletkezik. Meleg, de már nem forrásban lévő vízzel időről-időre feloldható a csövet beszűkítő zsíros szennyeződés.

A már kialakult dugulás elhárítását is első lépésben fizikálisan kell megpróbálni, és a mosogatót nem rögtön feltölteni vegyszerekkel.

Pumpálás

A mosogatóhoz való pumpa alkalmazása alatt a túlfolyó nyílását és minden más esetleges nyílást be kell zárni, például a túlfolyó nyílásához szorított textil- vagy szivacsdarabbal, csak így képes a pumpálás vákuumot létrehozni. A nyomásváltakozás elmozdítja a szennyeződést, és így darabokban már képes lefolyni a dugulást okozó anyag. A pumpálás előtt vizet kell tölteni a mosogatóba.

A szifon szétszedése

Ha a pumpálással nem sikerült elhárítani a dugulást, akkor a következő teendő a mosogató alatt található szifon szétszedése és alapos kimosása. A szifon összerakásánál ügyelni kell arra, hogy minden tömítés a helyére kerüljön, ellenkező esetben szivárogni fog.

Hagyományos házi szerek

Előbb három kanál szódabikarbónát (ennek híján sütőport vagy sót) kell a lefolyóba önteni, erre következik két deciliter 20%-os ecet. Legalább 10 percnyi pezsgés után a lefolyó meleg, de már nem forrásban lévő vízzel kiöblítendő. A pezsgés során keletkező gázok azok, amik a szennyeződést mintegy „szétrobbantják”.

Csőgörény, spirál

A nem túl költséges csőgörények, illetve spirálok, legalább 5 méteres hosszban. Ezt bele kell tolni a csőbe, és ott tekerni kell. Nagy károkat okozhat, ha nem óvatosan, kis erővel alkalmazzák, és fennáll az a veszély, hogy a szennyeződést még inkább tömöríti, mélyebbre tolja. A tekerés befelé, az óramutató járásával megegyezően, kifelé ellentétesen történik. Ha sikerült kissé átjárhatóvá tenni, akkor a feltöltődés veszélye nélkül önthető bele a majdnem forró víz a szennyeződések feloldására.

Vegyszerek

Makacs szennyeződésnél egy lehetőség granulátumos duguláselhárító vegyszert a leírásnak megfelelő mennyiségben a lefolyóba rakni, vizet önteni rá a leírásban szereplő mennyiségben, majd várakozni. A duguláselhárító vegyszerek maró hatásúak, képesek az összes duguláshoz vezető szerves anyagdarabkát feloldani, de egy idő után a csövek fémjét is megtámadják.

A duguláselhárító vegyszerek alkalmazása után nagyon alapos öblítés szükséges, a testi érintkezést kerülni kell.

Ha  nem műveletek után sem oldódik meg a probléma, ideje szakembert hívni.

Hívjon bizalommal a +36 20 456 8680-as telefonszámon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük